Drank

Bieren van Noordt

Noordt brouwt sinds 2015 aan de Zaagmolenkade in het Oude Noorden zijn speciaal bieren, waarvan Meneer Klaas Geschenkdozen een aantal in de webshop aanbiedt.

Weizen
Deze Weizen is op klassieke wijze gebrouwen, met pilsmout en tarwemout zijn de als basis mouten in het recept. Caramout zorgt voor een authentieke kleur. De Perle hop zorgt voor de verfijnde bitterheid waar de Mandarina Bavaria frisse Citrus tonen naar boven brengt.

Herrie
Noordt Herrie is een Kölsch bier met een alcoholpercentage van slechts 4%. De Noordt Herrie is destijds speciaal gebrouwen voor het restaurant Las Palmas van Herman Den Blijker, die tevens ook ambassadeur is van Brouwerij Noordt. Na een tijd alleen exclusief te zijn geschonken in het voormalig restaurant van Herman Den Blijker is de heerlijk verfrissende Kölsch nu ook in onze webstore te koop en kan er ook thuis van genoten worden in een Rotterdams borrelpakket.

Lentebok
De naam van dit bier spreekt voor zich, Lentebok is een echt seizoensbiertje van 6%. Even wachten tot het weer tijd wordt voordat we dit frisse flesje weer kunnen leveren.

NoordtSingle
NoordtSingle is een Amerikaans tarwe witbier gebrouwen met single Cascade en heeft maar 4,5% alcohol. De brouwer heeft gekozen voor een hybride gist waardoor het bier heerlijk fris is. Prima bier voor in de zomer.

Saison
Saison bier was ooit alleen als Belgisch seizoensbier uit Henegouwen te verkrijgen. Het was oorspronkelijk bedoeld als dorstlesser voor de seizoenarbeiders in het oogstseizoen. Tegenwoordig wordt Saison het hele jaar door gebrouwen en ook in Rotterdam. En dat is maar goed ook, want hier wordt het hele jaar hard gewerkt en dorst geleden. Door de hoge vergisting voelt de Saison droog aan maar door de overdaad aan hop is het een prettige dorstlesser met veel smaak, die zorgt voor een fris bittere bite die je niet snel zal vervelen.

Bieren van Kaape Brouwers
Kaapse Brouwers zijn de bierbrouwers die craft beer hebben geïntroduceerd aan Rotterdam, en Rotterdam aan de wereld. Met Kaapse recepten brouwen zij non-conformistische bieren. Kaapse Brouwers kiest voor gedurfde recepten, smaak experimenten en eigentijdse craft bieren. Inmiddels is er een volledig onafhankelijke brouwerij in het iconische Keiledistrict in Rotterdam West, met als hoofdbrouwer Etienne Vermeulen. Kaapse Brouwers is overgestapt van ‘bier in fles’ naar ‘bier in blik’.

Kaapse Harrie
Is een toegankelijk blond bier dat zich kenmerkt door het saisongist. Het gedurfde gebruik van verschillende specerijen zoals szechuanpeper, mosterdzaad, jeneverbes en timutpeper geeft een twist aan dit traditionele bier. Het is een kruidig bier met verfrissende citrussmaken en een droge afdronk. Aanbevolen drinktemperatuur: 6℃. GLUTENVRIJ!

Kaapse Karel
Een Rotterdamse Pale Ale gedryhopt met de Amerikaanse hopsoorten Citra & Mosaic. Karel is fruitig in de neus met passievrucht, grapefruit en op de achtergrond een zweem van hooi en citrus. De verfrissende fruitige smaken eindigen in een licht bittere en dorstlessende afdronk. En om het nog mooier te maken: dit bier is GLUTENVRIJ! ABV: 4,5%.  Aanbevolen drinktemperatuur: 6℃

Kaapse Kalimero
Kalimero is hun eerste Micro-IPA! De uitdaging was om een biertje te brouwen met een laag alcoholpercentage, maar met megaveel smaak! Dit bier is fris, lichtbitter, en om het een mooie body te geven, hebben zij gebruik gemaakt van een combinatie van gerst, tarwe, rogge en haver. Kalimero is vernoemd naar het ‘calimerocomplex’, wanneer iemand zich inferieur voelt door zijn lengte. Deze IPA is maar 2,5% maar doet niet onder voor een volwaardige IPA! Aanbevolen drinktemperatuur: 10℃. Bevat gluten.

Kaapse BOB
Is hun allereerste alcoholvrije biertje! Kaapse BOB is fris, dorstlessend, uitgesproken maar toch relaxt! ABV: 0,10%. Aanbevolen drinktemperatuur: 6℃. Bevat gluten.