Kaas

Een speciale Rotterdamse Kaas

Een wereldkaas die stevig met z’n poten aan de Maas staat, gerijpt als Delfshaven en pittig als Katendrecht.

De Rotterdamsche Oude is een klassieke Goudse kaas, maar speciaal voor Rotterdam ontwikkeld. Kaas die net zo verrassend is als de stad, ook op klassieke wijze gerijpt tot een smaakvolle leeftijd, maar met een fris hart en een eigentijdse smaak. De Rotterdamsche Oude wordt op traditionele wijze gemaakt van verse melk van Hollandse weide koeien, die net als de Rotterdammers de ruimte hebben om met de kop in de wind te staan. Door de zuivel daarna minstens een jaar op houten planken te laten rijpen ontstaat het bijzondere knispertje dat hem tot een verrassend lekkere kaas maakt met een intense, lange nasmaak. De Rotterdamsche Oude is er net als de stad zowel in jong, oud of overjarig. En regelmatig komt er een nieuw, spraakmakend lekker product bij op onze planken. Houdt de webshop van Meneer Klaas dus goed in de gaten.

Een wereldkaas die stevig met z’n poten aan de Maas staat, gerijpt als Delfshaven en pittig als Katendrecht.

Rotterdamsche Oude (36 weken)
Een relatief kort gerijpte en heel smaakvolle Rotterdamsche Oude kaas, zacht romig en verrassend licht-pittig. Heel lekker voor op het brood en natuurlijk ook geschikt op de kaasplank als variatie bij de overjarige of brokkelkaas.

Rotterdamsche Oude (55 weken)
Een kleine 400 dagen heeft deze Rotterdamsche Oude in stijl gerijpt op houten planken en toch heeft deze heel smaakvolle kaas –heel bijzonder- maar weinig zout. Kenmerkend zijn de knisperende kristalletjes die de kaas een fris en uitdagend maken. De smaak is intens en vol karakter en heerlijk voor de namiddag borrel of uiteraard als afsluiting van uw diner. Drink er dan een Tawny of Ruby Portwijn bij. Maar ook als tussendoor-bite in combinatie met onze vijgen-dadel balsamicoazijn of een mosterd-dille sausje met natuurlijk een fris Rotterdams biertje van Noordt en of Kaapse Brouwers

Rotterdamsche Oude ( 100 weken)
Een wereldkaas die stevig met z’n poten aan de Maas staat. Met een smaak die net zo gerijpt is als het Oude Delfshaven en misschien nog pittiger dan Katendrecht. Net zo recht-door-zee als de Rotterdammer. Deze brokkelkaas combineert perfect met een stevig glas Rotterdamse Port of een speciaal biertje van Noordt. Probeer ook eens de licht zoete Balsamico azijn erbij, of de mosterd-dille saus. Een ideale combinatie voor een fijne en smaakvolle middag of avond. Ook in de fijne keuken doet de Rotterdamsche brokkel het uitstekend: geschaafd bij de carpaccio, geraspt over de pasta’s, of gebrokkeld in een salade of een quiche. Een wereldkaas voor een wereldhaven!

Rotterdamsche Oude, Geitenkaas( 28 weken)
De Rotterdamsche Oude is van Rotterdam en dus gaat het merk De Rotterdamsche Oude ook met zijn tijd mee. Nu is er ook een Rotterdamsche Oude Geitenkaas, gemaakt van melk van Zuid-Nederlandse geiten. Heerlijk fris, licht en romig van smaak. Makkelijk te snijden, ook met de schaaf. Een kaas die net zo smakelijk als de Zwaan sierlijk is.

Verschillende kaasverpakkingen

Plat stukkie
Deze kaas heet zo omdat, u raadt het al, het niet in een punt gesneden is, maar plat. Het snijden wordt gedaan met een speciaal kaasmes dat eerst het midden uit de hele kaas snijdt. Vervolgens wordt de kaas gesneden in platte stukkies. Dat is gemakkelijk bij het schaven, of om in blokjes snijden voor op de kaasplank. Rotterdammers houden het graag simpel. Deze Rotterdamsche Oude kaas van 1 jaar oud is zeer geschikt voor op het brood en in de lunchtrommel. Een Plat stukkie weegt ca. 450 gram, het is ter bescherming vacuüm verpakt en in een mooi De Rotterdamsche Oude doosje gedaan.

Schuitje
Het Schuitje is Rotterdamsche Oude kaas in een leuke geschenkverpakking, 36, 55  of 100 weken is dit een perfect geschenk om bij iemand op de borrel te gaan. Of om jezelf eens te verwennen. De Rotterdamsche Oude kaas van 36 weken oud is ook heel geschikt voor op het brood of
als hartig tussendoortje. Een Schuitje weegt ca. 300 gram, het is ter bescherming in een mooi De Rotterdamsche Oude doosje gedaan en vacuüm verpakt, zodat de kaas lekker lang lekker blijft.

Wedge 
Een mooi klein stukkie Rotterdamsche Oude van 36 weken oud. Dit vacuüm verpakte puntje van ca 150 gram is ideaal om zo op een kaasplankje te presenteren. Lekker makkelijk. De verpakking zorgt ervoor dat de zacht-pittige smaak van deze belegen kaas met het kleine knispertje goed blijft. En als u toch bezig bent met lekkere dingen voor een gezellige avond: kijk eens bij onze zoet-warme Rotterdamse Port, bij de mosterd dille dip, (appel)stroop of onze Balsamicoazijn.