Drank

Wijnen

Bij lekkere kaas hoort lekkere wijn.

Omdat er nog geen Rotterdamse wijnboer is wiens producten zich kunnen meten met kaas van De Rotterdamsche Oude, zijn we naar de Pays d’oc in het uiterste zuiden van Frankrijk, dicht tegen de Middellandse Zee gegaan. De rode wijn, maar ook de witte en rosé wijnen komen uit het oude wijngebied Oc. De naam hiervan is afgeleid van de middeleeuwse naam Occitane. Deze streek baadt in het zonlicht en wordt doordrenkt met de geuren van garrigue, den cipressen, amandel- en olijfbomen. De producent heeft voor De Rotterdamsche Oude drie kwaliteitswijnen geselecteerd die als een exclusieve Cuvée 010 wijn worden gebotteld. Drie heerlijke wijnen, die wij van onvervalst Rotterdamse namen hebben voorzien: de Rooie Willem, de Witte de With en de Katendrechtse Rosé. Mooie wijnen uit het mooie Rotterdam om thuis op uw eigen terras te genieten van een fijne avond met een rijk gevulde kaasplank.

010 Wijn, Rood
Deze rode wijn is een plezierige wijn voor elke gelegenheid met fraaie geuren van kersen en frambozen. In de mond toont de wijn zich rond, zwoel met in de afdronk zachte tannine.  De druivensoorten in deze wijn zijn grenache, cinsault, cabernet sauvignon en merlot. De wijn heeft het certificaat Qualenvi dit is enkel voor onafhankelijke wijnboeren die de natuur respecteren. Deze wijn is met liefde gemaakt door de talentvolle Franse wijnmaker en geselecteerd om als Rotterdamse Wijn in onze webshop te staan. De Rode Willem( speciale editie rode wijn) is vernoemd naar de fraaie rode tuibrug die weer naar koning Willem III is vernoemd. Ach ja, dat is mooi, wat wij mooier vinden is dat deze wijn, net zoals de brug Rotterdam Noord met Rotterdam Zuid verbindt, onze noordelijke kaas op heel lekkere wijze met zuidelijke wijn verbindt. En die krul om op Rode Willem te komen en er weer af? Tja, uw weet het, geniet met mate …

010 Wijn, Wit
Met deze schitterende witte wijn heeft u een zonnetje gevangen in een groene fles. Een subtiel parfum van witte bloemen en appels kenmerkt deze witte wijn, gevolgd door een milde frisse smaak met rijp geel fruit. De druivensoorten in deze wijn zijn de vermentino en chardonnay. De witte wijn heeft het certificaat Qualenvi dit is enkel voor onafhankelijke wijnboeren die de natuur respecteren. Witte de With( speciale editie witte wijn) is met vakmanschap gemaakt. Een fijne wijn voor een namiddag met een smakelijk kaasje erbij, wij adviseren de Rotterdamsche Oude 36 of 100 weken. De naam Witte Cornelis de With verwijst naar de beroemde en zeer eigenzinnige Rotterdamse zeeheld. Serveer deze wijn gekoeld voor een betere beleving. Had onze heetgebakerde admiraal dit advies ook opgevolgd, dan was hij wellicht niet gesneuveld in de Slag in de Sont.

010 Wijn, Rosé
Onze Rotterdamse roséwijn( Katendrechtse rose, speciale editie rosé wijn) moest wel naar de eertijds rosse buurt van Rotterdam vernoemd worden. Vanwege de schalkse roze kleur en om de explosie van geuren in neus en verhemelte. Katendrecht is nu een opgefriste en bruisende wijk vol van culturele en culinaire vernieuwing, waar deze feestelijke wijn goed bij past. De Katendrechtse Rosé is in het warme Frankrijk met liefde en vakmanschap gemaakt door de gepassioneerde wijnmaker. Het is een geurige wijn waarbij het zachte rode fruit gekoppeld is aan een fris en milddroog karakter. De druivensoorten zijn grenache, cinsault. De wijn heeft het certificaat Qualenvi dit is enkel voor onafhankelijke wijnboeren die de natuur respecteren. Ons advies is om deze lekkere rosé koel te drinken met een warm gemoed.

010 Wijn, Prosecco
De Rotterdamsche Oude prosecco is speciaal geselecteerd om te combineren met De Rotterdamsche Oude kazen. Deze fris tintelende Italiaanse prosecco is als een zonnetje in je glas. De prosecco, gemaakt van vers fruit met en een tikkeltje citrus, is voor ieder moment geschikt. Drink De Rotterdamsche Oude prosecco gekoeld tussen de 6 en 8 graden, en geniet met mate

Cadeautip: wilt u de wijn extra feestelijk verpakken? Dan is er ook een optie om de fles in een luxe cadeaukoker kunnen versturen. Deze cadeaukoker is speciaal voor De Rotterdamsche Oude wijn ontworpen.