Rotterdams Product

Zeemansboter

Pindakaas voor landrotten is ooit ontstaan op Katendrecht in Rotterdam.

Rotterdam. Thuishaven voor echte zeemannen en de haven waar de met pinda’s beladen schepen aanmeerden en hun lading aan wal brachten. De zeereis is nog steeds ruig en lang vanuit verre oorden. Nu wordt van de beste biologische pinda’s die in Rotterdam aankomen dus deze pindakaas gemaakt. Puur en eerlijk van smaak: we noemen het Zeemansboter. Smeert rijk en ruig. In drie smaken waar je weer op volle kracht mee vooruit kan: neutraal, zoet en pittig.

Zeemansboter biologisch met nootjes
In de voormalige Rotterdamse thuishaven van zeelieden, Katendrecht, is deze pindakaas ontstaan. In Katendrecht meerden van heinde en verre schepen vol met pinda’s aan. Na een ruige en lange zeereis worden de pinda’s omgetoverd tot deze ruige pindakaas.Smeer deze pindakaas s’ morgens op de boterham en je kunt met opgestroopte mouwen derest van de dag vooruit.

Zeemansboter biologisch met rozijnen
Deze pindakaas is een echte hardloper en dat is niet voor niets. Hij wordt gemaakt van 99,8% biologische pinda’s, biologische rozijnen en 0,2% zeezout. Deze is met wat zoetigheid erin. Zo’n mooi potje hoort op elke ontbijttafel naast wat Rotterdamsche kaas en wat kruidige Rotterdamsche natte thee.

Zeemansboter biologisch met chilipeper
Deze pindakaas is wat voor stoerdere meiden en jongens. Hij wordt gemaakt van 99,8% biologische pinda’s, 0,2% zeezout en chilipepers. Hoe dat zo komt? In de Rotterdamse haven Katendrecht werden vroeger niet alleen pinda’s gelost. Ook matrozen van verre oorden bleven wel eens aan wal hangen. En die houden wel van pittig. Vandaar.